WATERAID

Sedan 2013 är Magnus ambassadör för den världsomspännande organisationen WaterAid. WaterAid verkar i några av världens fattigaste och mest marginaliserade samhällen med målet att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, sanitet och hygien till år 2030. För att nå målet arbetar WaterAid tillsammans med lokala partners, med tekniska lösningar, och med påverkansarbete för att beslutsfattare ska prioritera satsningar på vatten, sanitet och hygien.

skarmavbild-2017-03-30-kl-14-54-18

WaterAid har i Sverige H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel som beskyddare.

Copyright: Kungahuset.se

Copyright: Kungahuset.se

Andra namnkunniga ambassadörer för WaterAid är Ringo Starr (Beatles) Hugh Bonneville (Downton Abbey) och svenska skådespelerskan Sofia Helin (Bron). Syftet med ambassadörsskapet är att inspirera både privatpersoner och företag att engagera sig för att nå WaterAids vision om att alla, överallt ska få tillgång till rent vatten, toaletter och hygien. För att nå dit behöver vi bli fler som samlar in pengar och bildar opinion kring dessa frågor.

Foto: Oscar Segerström

Foto: Oscar Segerström

”Det är fantastiskt att samarbeta med Magnus. Förutom att han är en underbar artist har han en enorm förmåga att dela med sig av sitt engagemang till andra. Med Magnus hjälp har vi lyckats få fler människor att inse hur viktigt det är med rent vatten, och vi har lyckats få fler att vilja bidra till att skapa en bättre värld.”

Cecilia Chatterjee, Generalsekreterare WaterAid Sverige


Vill du läsa mer om WaterAid,Magnus arbete för tillgång till vatten och sanitet och kanske vara med och hjälpa till själv kan du klicka här.