Kost/Träning/Hälsa

Helkroppsanalys i 3D!

Strax efter lunch idag var jag och Mats i Salmingbutiken på Kungsgatan här i Stockholm för att göra varsin löpanalys i deras Salming RunLAB™. Jag ville få hjälp med att se hur min teknik är idag och hur jag kan förbättra den; dels för att undvika skador men också för att höja min egen prestationsnivå.

IDAG5IDAG9IDAG4IDAG0IDAG7IDAG10

För att göra mätningen använder sig personalen av sk bodymotion-capture teknologi där man fäster små sensorer på utvalda punkter på kroppen (man såg inte riktigt klok ut – kolla bara på Mats här ovan, haha). Med hjälp av kameror runtom det löpband du provspringer på datorgenereras en modell av dig och ditt rörelsemönster som du sedan går igenom tillsammans med Pernilla, Johannes och Lhina som höll i testerna. Fick en massa bra tips och några av dem kunde jag testa direkt bara för att känna skillnaden – en riktig ögonöppnare! Nu vet jag vad jag ska tänka på både när det kommer till skoval och teknik – jag kommer även få lite personligt anpassade stretchövningar skickade via mail! Nu känner jag mig riktigt ivrig att ut och testa mina nya kunskaper! Vill du själv testa en löpanalys hos Salming RunLAB™ kan du göra det i Stockholm och Göteborg; klicka här för att läsa mer!

IDAG3IDAG1IDAG11

Utpumpade efter några rejäla testomgångar på bandet (ibland upp till 16 km/h) satte vi oss sen i solen och käkade lunch innan vi (uppvärmda och klara) gick till gymmet för ett träningspass.

Nu ska jag kasta mig in i en välförtjänt dusch!

Kram/M:)


4 svar till “Helkroppsanalys i 3D!

 1. Sofia L skriver:

  Kul att se… De blå kamerorna har jag sett till att de blev blåa och skickade till Stockholm. Tack för en bra blogg med. Kramar i mängder fr Göteborg

 2. Mona skriver:

  Spännande! Både kul och nyttigt vetande! Och jädrar vad det ska kutas nu då! 🙂
  Kram!

 3. Susanne Nilsson skriver:

  Älskar din blogg! Vi fick se din mamma här på bloggen för en tid sedan…. nu är man ju lite nyfiken hur din pappa ser ut…. vem är du mest lik?
  Jag tycker mycket om inredning…. Hur har ni det hemma hos er?…. hade varit kul med bilder…..Annars ses vi på ”Gentlemannadagen” i Malmö på kristihimmelsdagen….kram!

 4. Mikael Gunberg skriver:

  Hej man insperad att fortsätta träna när man ser er 40 + är 35 nu ja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.