Uncategorized

Repetitionsdag på arenan!

Idag har varit en riktig lång dag! Klev upp tidigt imorse för att bli iordningfixad inför en heldag av intervjuer – alla på plats på Friends Arena i Solna strax utanför Stockholm. Att Melodifestivalen är en stor företeelse i Sverige vet vi ju redan med tanke på att i runda slängar tre och en halv miljon människor tittar på delfinalerna varje lördag under flera veckors tid; i finalen ännu fler – men att det är stort utanför rikets gränser är kanske inte lika välkänt.

Jag har gjort intervjuer med ryska, franska, belgiska och till och med amerikansk press under nästan åtta timmar i sträck! Kul men krävande, efter en stund blir man rätt trött på att höra sin egen röst säga liknande saker om och om igen. Intresset för den svenska Melodifestivalmodellen är gigantiskt utomlands! Mycket beror såklart på att Sverige (SVT och Christer Björkman) är det land som skapat en stor folkfest kring det hela. I andra europeiska länder är det inte alls lika stort och påkostat utan ofta en enklare TV-sändning som är över på en kväll.

Efter alla intervjuer var det till slut dags för kamerarepetition. Under denna framför man sitt bidrag tre gånger i rad på scenen medan det filmas. Tyvärr var det min tur efter en längre paus och tekniken var inte alls med på noterna när jag satte igång; micken funkade inte, ljudet var sådär och allt blev liksom fel. Att jag dessutom var helt slut i rösten efter alla intervjuer hjälpte inte till det heller. Jag valde helt enkelt att fokusera på att ”markera” min sång och dans istället för att köra fullt ut – detta rep är ju inte inför annan publik än press och som gammal ”räv” i dessa sammanhang vet jag att ingen kommer tacka mig för att jag sliter på rösten på en repetition som egentligen bara är till för att kolla in kameravinklar, ljus osv. Några tidningar slog upp det hela som att jag var sjuk, febrig och en massa andra spekulationer. Så var alltså inte fallet – jag är inte mer krasslig än någon annan den här kalla och blåsiga årstiden.

Magnus Carlsson Repetition

Efter repetitionen går man tillsammans med dansare, låtskrivare och resten av teamet in i något som kallas viewing-room. Där får man se upptagningen från repet och kan komma med synpunkter, ändringar och se själv vad man behöver tänka på. Nyttigt och bra; vi hade några smågrejer som vi ska kolla igenom till morgondagens genrep. På lördag kommer allt att sitta perfekt!

Magnus Carlsson Melodifestivalen 2015 Final

Nu är det dags för herr Carlsson att krypa till kojs. Saknar hundarna – de är hos svärmor och svärfar och blir bortskämda under de närmsta Mellodagarna – på söndag kommer dem hem igen och då blir det hussemys i massor!

Kram/M:)


Ett svar till “Repetitionsdag på arenan!

  1. Malin skriver:

    Skönt att du nyttjar din erfarenhet och spar på krutet tills det gäller – noterade att journalisterna spekulerade men där har väl även vi lärt oss 😉
    Ska bli så kul ikväll!!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.