Hem & Trädgård

Ny tvättstuga på G!

Ett av de viktigaste rummen, i alla fall hemma hos oss, är tvättstugan. Eftersom jag under mina mest intensiva turnéperioder ibland bara är hemma och vänder över en natt så är det viktigt att tvätt och tork fungerar. Tvättstugan i vårt nya hus har dock inte varit bra – maskinerna har varit underdimensionerade, dels i volym men det har också varit en massa strul med tumlaren som inte velat torka torrt. Har hänt sååå många gånger att ren men fuktig tvätt fått hänga på tork i bilen på väg till nästa gig. Tvättstugan har dessutom massor med fula rördragningar och outnyttjad förvaringsyta så vi bestämde oss för att bygga om. Ska man ändå lägga ner tid och pengar på att bygga om och förändra så ville vi göra det riktigt bra så vi tog ordentligt med tid på oss när vi ritade upp exakt hur vi ville ha det och såg till så att alla funktioner uppfylls såsom linneskåp, sko,- och klädförvaring, ett skåp för städfirmans pryttlar osv… Vi har gjort det vi kan själva men sen överlåtit det andar till proffs såsom elektriker, rörmokare och snickare. Ännu är det några veckor kvar innan allt är klart (lång leveranstid på bänskivor och backsplash i granit mm…) men det börjar så smått ta form nu, tänkte ni skulle få kika in lite allteftersom arbetet fortlöper! Här är några bilder på hur det såg ut innan vi satte igång:

De nya vitvarorna levererades i samarbete med Siemens häromveckan och är redan på plats där de ska stå. Alla maskinerna kommer sedan att kopplas upp mot husets fibernät via WiFi så det mesta kommer att gå att styra via en app i mobilen. Mina favoritfunktion är dock att man fyller på med hela flaskor tvätt,- och sköljmedel så sköts dosering och fläckborttagning av sig själv – fick nyligen lära mig att man generellt överdoserar just dessa grejer i stort utsträckning. Skönt dessutom att ha dubbelt upp av både tvätt och tork – det innebär ju halva tiden i åtgång, en dröm i ett liv som vårt där tid ofta är en bristvara.

I veckan levererades alla skåpstommar, dörrar, hyllplan och inredning från IKEA, det tog lite tid montera ihop men nu är de på plats. Häromdagen hade vi snickare och elektriker på plats som sedan platsbyggt allt – superduktiga killar! Snickaren Stefan har vi anlitat flera gånger tidigare – han har fingertoppskänslan och vet hur noga vi är med att allt ska vara i linje, inbyggt och stramt utan en massa krusiduller.

Innan allt började monteras veckan grundmålade vi alla väggar i en ganska mörk grå, kall nyans som passar bra med luckor och stommar, det kommer vara såpass mycket spotlights och annan belysning så vi är inte oroliga för att det ska kännas mörkt – tycker snarare det kan vara lite mysigt att ha det så i en tvättstuga.

Det är ungefär såhär långt vi kommit nu – rapporterar mer längre fram när det börjar bli klart! Känns superbra hittills, längtar till det sista blir färdigt.

Nu är både jag och Mats lediga några dagar så då lägger vi i en överväxel – vi rivstartade idag med en vända till soptippen med allt packmaterial och tomkartonger. Känns som att vi kan andas igen – blev så luftigt och skönt!

Kram/M:)


3 svar till “Ny tvättstuga på G!

 1. solveig lundgren skriver:

  Wow så himla snyggt det kommer att bli i er tvättstuga. Tack för att vi får följa er på det mesta. Ha det bäst och glöm inte att vila lite också. Kram till er båda.

 2. Anita Melin skriver:

  Vilken drömtvättstuga! Vi har också Siemens hemma, både i kök och tvättstuga, så bra – och snygga också!

  Kram och lycka till med ”det sista”!

 3. Kim skriver:

  Sååå fint! Blir nyfiken hur det har gått och hoppas du kommer visa bilder på slutresultatet? 🙂

  Kram K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.