Musik

Publikrekord, flera gånger om!

I början av veckan körde jag två favoriter i repris. Det var dels allsångsfinal i Valdemarsvik på måndagen och konsert på Larmtorget i Kalmar på tisdagskvällen. I Valdemarsvik var jag med på allsångsfinalen även förra året och satte då publikrekord – i år blev det rekord igen så jag slog helt enkelt mitt eget rekord, haha! Det var en riktigt fin sommarkväll och jag bjöd publiken på min senaste singel ”Sommarnatt” och den gamla Barbadosklassikern ”Belinda”. Kom Hem fick vara med som allsång den här gången. Grymma Titanix, som jag hyllade och lyfte fram när jag var jurymedlem i Dansbandskampen kompade och leadsångerskan Maria Rolf var allsångsledare.

De senaste spelningarna har jag haft trogna fans från Tyskland som åkt runt och sett på mig på alla de orter jag besökt. Christina, som ni ser på bilden ovan, har i många år hängivet åkt runt på mängder av spelningar jag gjort både i Sverige och utomlands. Såklart jättesmickrande och kul att ses! Direkt efter Valdemarsvik bar det av mot Kalmar, tycker det är skönt att komma till nästa spelort redan kvällen innan om det går. Är man redan uppe i varv så är det liksom bara att köra på. Kom fram i OK tid men hittade inget öppet matställe så det fick bli lite nötter. Hellre det än att falla för en massa snabbmat sent på kvällen. Dagen efter spenderades med att strosa runt i Kalmar, kolla i butiker och käka middag innan det var dags för soundcheck på scenen vid Larmtorget. Bandet som kompade på kvällen ”SNSB (Sveriges Näst Snyggaste Band) var som vanligt grymma och körde ungefär en timme innan det var min tur – snacka om lyx att ha ett grymt förband som värmer upp publiken!

Jag uppträdde på Larmtorget för bara ett par somrar sen, minns den spelningen väldigt väl eftersom jag för första gången (och enda, hoppas jag) tappade rösten. Vet att jag med panikutskrivet kortison lyckades skrapa ihop ett omfång om en kvint, dvs åtta halvtoner av mina normalt 54 – och då var detta en konsert som dessutom sändes live i radio. Fy bubblan, inte en optimal sits när man är perfektionist som jag när det gäller sångteknik. Det måste dock ha gått rätt OK eftersom jag fick komma tillbaka så nära inpå och då var det såklart extra kul att jag nu slog publikrekord! Jag sitter faktiskt på en hel del publikrekord runtom i landet än idag från mina år i Barbados när det kom så galet mycket folk att ingen lyckas bräcka det än idag.

Nu är jag ledig några dagar innan nästa gig, ska bli skönt att varva ner lite efter en mastig sommar.

Kram/M:)


3 svar till “Publikrekord, flera gånger om!

 1. Christina Mock skriver:

  Tack för fyra underbara dagar! Det var verkligen roligt att följa lite på olika städer. Och kul att vara med på två publikrekorder! Vi var igår precis i Lysekil och hälsade och kramade Mariette verkligen mycket. Hon var jätteglad att se oss och tar sig så mycket tid innan och efter showen. Såklart hade vi hälsat och kramat från dig med. Det hade vi inte glömt 🙂 Ses igen hos Änglarnas Tid i november 😍😊 Kram

 2. Lena i GBG. skriver:

  Om det bandet är NÄST snyggast, vilket är då snyggast? Innehar Barbardos även det rekordet? 😉

  1. Magnus Carlsson skriver:

   Haha, det får du fråga SNSB om – det var dom som valde namnet!

   Kram/M;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.