Kost/Träning/Hälsa

Topanga Park

Har fått massor med frågor om tips på allt från hotell och restauranger till sevärdheter i Los Angeles. Skulle i princip kunna skriva upp hur mycket som helst som vi sett och upplevt på alla våra resor hit genom åren. Mats har dessutom åkt hit regelbundet sedan slutet av 80-talet så jag har haft en bra guide. Men… istället för att rabbla en massa tips så tänkte jag fokusera på ett från i måndags som är väldigt speciellt för oss och ett minne för livet; hiking i Topanga Park! Vi älskar ju aktiviteter där man får röra lite på sig och att då dessutom få göra det i miljöer som dessa är magiskt!

Resan upp i bergen är bara den en upplevelse (finns flera vägar att välja på men på uppresan valde vi den något längre och krokigare) med makalösa vyer.

Topanga Park ligger i Santa Monica Mountains och är ett gigantiskt friluftsområde/naturreservat. Santa Monica ligger som bekant vid kusten så bergen sträcker sig bitvis ända fram till Highway One eller Pacific Coast Highway och bjuder därför på en hejdundrande utsikt med berg åt ett håll, Los Angeles åt ett annat och Stilla Havet åt ett tredje.

Att gå en hike i dessa områden är en magisk upplevelse både visuellt men också sinnligt med den stilla tystanden som stundtals bara störs av det lokala djurlivet. Det är dock några saker du bör tänka på innan du ger dig i kast med en hike här. Till att börja med; gå tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen. Att bli hämtad av räddningshelikopter på grund av solsting lär knappast vara en höjdare. Tag med vatten och smörj in dig med solskydd, de förföriskt svala vindarna kan vara förrädiska. Tänk på att en hike här sker i väldigt kuperad terräng, vår hike från Topanga till Overlook (ända ut till havet) motsvarade att gå 85 våningar uppför och även om 5 kilometer låter beskedligt så är det även 5 kilometer tillbaka. Väljer du att gå för att möta solnedgången vid Overlook så se till att ha med någon form av lampa för att ta dig tillbaka till basecamp, det mörknar fort och med tanke på djurlivet (coyotes, skallerormar osv) och de branta stupen (finns inga skyddsräcken) så kan det vara skönt att se var du sätter fötterna.

Efter att ha delat med mig av de förmaningarna så säger jag bara – gå den här hiken om du är i krokarna – det är en upplevelse utan dess like! Vi gick lagom till solnedgången och även om bilderna här skvallrar om hur fint det var så återger de bara en bråkdel av hur vackert det var att se allt live, med egna ögon. Nästa gång tänkte vi kanske ta en tur i Yosemite lite längre norrut i Kalifornien – naturen där är magisk!

Kram/M:)


4 svar till “Topanga Park

 1. Christina Mock skriver:

  Vad för härliga bilder 😍

 2. Mona skriver:

  Underbara bilder! 😍👌🏻 Och vilken upplevelse!! Men ormvarning…Hua!!.🙈😱😂
  Kram!

 3. Gun Melin skriver:

  Tack för de fina bilderna o litet upplysning om ert äventyr. Vad kul för er att ha möjlighet att göra en så fin resa. 👍

 4. Jessicadubbel skriver:

  💕 Hallå du det var fina kort på dig ville även hälsa dig välkommen hem ☺💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.